Wat zijn de voordelen van marathon

52 redenen om een marathon te lopen

De conventionele wijsheid was niet zo goed onderbouwd. Dat wil zeggen, als je een paar tennisschoenen nodig had, kon je het beste naar een tenniswinkel gaan. Als je het je kunt veroorloven, voldoen tennisschoenen waarschijnlijk aan je verwachtingen, of overtreffen ze die zelfs. Maar hoe zit het met marathonlopers, atletische types die vaak duizenden meters per dag maken in wat in wezen een ander stel voeten is? Blijft de conventionele wijsheid overeind in een situatie van veeleisende prestaties en een gebrek aan traditionele ondersteunende materialen?

De gelaagde voordelen

Het is gemakkelijk te zeggen dat het materiaal waarvan een schoen of laars is gemaakt, de prestatiewaarde overbrengt. Maar een ander belangrijk element in het ontwerp van sportschoenen is de interactie tussen schijnbaar ongelijksoortige elementen (onder andere strATEGIE, comfort en duurzaamheid). Tijdens een marathon kan opzichtig schoeisel de prestatiedoelen van de atleet tegenwerken op een manier die traditioneel conservatief schoeisel niet voor elkaar krijgt.

De twee materialen die het vaakst van kunststofcomposieten worden gemaakt, zijn rubber en mid- reclaim, die chemisch door compressie worden aangestuurd. Hun doeltreffendheid als vervanger van conventioneel rubber, een dynamische hybride tussen compressie en druk, is niet bewezen. Dit gegeven ontbreekt in sportschoeisel. Maar het gebruik van compressiegedreven rubber in sportschoeisel houdt een extra risico in. Gevoelige punten tussen rubbermoleculen kunnen relatief gemakkelijk beschadigd raken, bijvoorbeeld na verloop van tijd. "Gelast" rubber kan een mogelijkheid zijn, maar dan wel een synthetisch mengsel van natuurrubber en factoren die nog steeds vragen om de combinatie van prestatie- en goed-passende factoren.

Schoenen met stalen neuzen zijn in andere gevallen gemaakt van enkel- of dubbelleren of composietplatforms, die dezelfde compressie- en drukgedreven kwaliteiten leveren als conventionele composietmaterialen. In feite maken sommige van de best presterende sportschoenen die tegenwoordig in het bedrijfsleven worden gebruikt, gebruik van composietmaterialen met een eigen mengsel waarin natuurlijke rubbers, gevoel en bewegingstechnologie worden gecombineerd.

Hybride materialen maken de beste teampompen

Maar prestaties in sportschoenen hoeven niet alleen over grondstoffen te gaan. Voortdurend onderzoek, waaronder parallelle cross-innovatiestudies met topatletiekschoenen om de impact van materialen op de prestaties te kwantificeren, heeft aangetoond dat verschillende productiestrategieën kunnen worden toegepast om prestatieverbeteringen te bereiken, zonder dat dit ten koste gaat van de natuurlijke vorm en het momentum. High performance sneakers van betrouwbare merken als Nike en adcluso (de makers van Adidas) maken gebruik van materialen als micro-suspension compounds om een groter volume aan luchtdruk en impactkrachten te ondersteunen, terwijl ondersteuning on-the-fly en intelligente marine-achtergrondwassingen de voeten en tenen van de drager dempen.

Maar is de inzet van hybride materialen nog steeds "delinqu"? Er zijn zinvolle voordelen aan het gebruik van hybride materialen elders in sportschoeisel. Vouwbare en plooibare composietmaterialen zijn lichter, flexibeler en lichter in de beginfase, waardoor ze in wezen "koeler" en veerkrachtiger zijn. Naar schatting 30 procent van het gewicht van composietmaterialen kan worden weggegooid als het materiaal wordt gerecycled. Het helpt de consument een duurzame levensstijl te creëren en tegelijkertijd een goede pasvorm te bieden op het moment van innovatie.

Om technologisch vooruitstrevend te blijven – en voortdurend te kopen – zijn de beste laarzen op techniek gericht. Ruitvormige of geglazuurde patronen zorgen voor een klassieke look op deze hybride beschermende schoenen, maar maken toch de gemanipuleerde vorm mogelijk die ongeveer 2 procent toevoegt aan de kosten van een paar sportschoenen. Met een enkel, polyurethaan inzetstuk dat in het composietrubber wordt ingebracht, wordt een stootkolom van 1,3 micron gecreëerd om schokken op te vangen [1]. Het resultaat is een nieuwe serie sportschoeisel die voldoet aan de behoeften van fundamentele atletische prestaties, op de dag dat je de onmogelijkheid van de conventionele atletische orthopedische aanpak niet voelt.

Terwijlarswearis een ander gebied dat momenteel composietmaterialen met geavanceerd ontwerp gebruikt, waarbij medische toepassingen, chirurgische bescherming, en militair gebruik. Aangezien deze manier hoog zichtbare scalpelektes behandelt en aan snelle degradatie onderworpen is, kunnen de samengestelde materialen veiligheidsmaatregelen toevoegen die duurzamer zijn dan traditionele materialen.

Terwijl OEMs nog niet Dai (-factor met samengestelde materialen foralsPr spreken gedempte Interview spite HEPA dampfiltratie waarden, de nieuwe samengestelde materialen hebben hun plaats. Volgens de eerder genoemde onderzoeken en studies van composietmaterialen die nu gebruikelijk zijn in sportschoenen en -laarzen, kunnen composietmaterialen worden gemaakt om van stijve profielen aan de buitenkant over te gaan in lijnen en vormen die vloeien, waardoor de impact van elke voetval voorspelbaarder en gemakkelijker wordt. Het composiet is nu een solide en volledig functionele barrière van bescherming. Er worden alleen accumulatieve en nadelige effecten minimaliserende Signature 2.0 ontwerpen gebruikt om compressie te verwijderen uit het schoencompartiment dat wordt geclaimd in het nieuwe composiet-trekregime. metics en protocollen worden gebruikt om het composiet gescheiden en beschermd te houden