Bouwbedrijf Schijndel: van aanbesteding tot oplevering

Bouwbedrijf Schijndel

 

Als je ooit in de bouw hebt gewerkt, dan weet je dat het een van de meest stressvolle banen kan zijn. Van de constante druk om onmogelijke deadlines te halen tot de constante angst om niet voor je gezin te kunnen zorgen – de stress kan snel oplopen. Het hoge stressniveau geldt vooral wanneer uw bedrijf een nieuw huis bouwt. Wie wil er immers intrekken in een huis dat misschien nooit af komt? Veel aannemers nemen niet eens de moeite om op dergelijke projecten in te schrijven, omdat ze weten dat ze die niet zullen winnen. Er zijn echter bedrijven die begrijpen wat dit soort stress met hun werknemers doet en een manier hebben bedacht om dit te verlichten. Eén zo'n bedrijf is Schijndel Construction Limited, een onafhankelijke aannemer gespecialiseerd in woning- en utiliteitsbouwprojecten in Ontario, Canada. Hun specialiteit ligt in preconstructiewerk zodat andere aannemers zich kunnen richten op de aanbesteding en de uiteindelijke bouw zonder zich zorgen te maken over zaken als nutsaansluitingen of elektrische herbedrading (tenzij absoluut noodzakelijk). Hier is een overzicht van hoe Schijndel Construction werkt van aanbesteding tot oplevering.

Preconstructiewerkzaamheden

Wanneer een huiseigenaar besluit dat ze een nieuwe woning willen bouwen, is het de taak van Schijndel om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is. Daarvoor moeten ze ervoor zorgen dat de bestaande woning de aanbouw kan dragen. Hoe groot de nieuwe aanbouw ook wordt, de constructie van de woning moet het kunnen dragen. Dit is waar preconstructie werk komt in.

Voordat de aannemer zelfs begint op alle bouwwerkzaamheden, zullen ze gaan door de bestaande woning om ervoor te zorgen dat het kan de toevoeging van een nieuwe te ondersteunen. Wat dit betekent is dat de aannemer zal gaan door het huis en meet de ruimtes tussen de muren, plafonds en de vloer om ervoor te zorgen dat ze kunnen ondersteunen de toevoegingen. Dit is een zeer belangrijke stap, omdat aannemers dit vaak vergeten en uiteindelijk extra steunen moeten toevoegen die ze dan moeten corrigeren wanneer het huis uiteindelijk wordt gebouwd.

Bieden en contractbeheer

Wanneer een aannemer wordt ingehuurd om een huis te bouwen, is de eerste taak het samenstellen van een offerte hiervoor. Bieden is echter een zeer gedetailleerd proces dat een zekere expertise vereist om ervoor te zorgen dat het goed en eerlijk gebeurt.

Daarom regelt dit bouwbedrijf in Schijndel het allemaal. Wanneer een huiseigenaar zijn aanvraag voor een nieuwe woning indient, verzamelt Schijndel alle specificaties en gegevens over de woning. Vervolgens wordt deze informatie doorgenomen en een offerte opgesteld die specifiek is afgestemd op de wensen van de huiseigenaar. Ze zorgen ervoor dat het bod zo geschreven wordt dat het voldoet aan de specificaties van de huiseigenaar, maar ook aan het budget dat de huiseigenaar heeft vastgesteld. Zodra de offerte is opgesteld, onderhandelt Schijndel samen met de aannemer van de huiseigenaar over de voorwaarden van het contract.

Definitieve bouw

Tegen de tijd dat de bouw is begonnen, is de aannemer waarschijnlijk al bezig met een andere klus. Omdat ze al deel uitmaken van het bouwteam, hebben ze al hun kennis van het gebied en hoe ze het werk zo goed mogelijk kunnen voltooien. Daarom worden aannemers meestal ingehuurd om een project te voltooien, maar niet om het te beginnen. Bij woningbouw is het echter vaak andersom.

Er zijn aannemers die liever werken aan kleinere projecten, zoals het toevoegen van een kamer aan een bestaand huis, of re-plumbing een badkamer. Anderen werken liever aan grotere projecten, zoals het bouwen van een nieuw huis. Welke route de aannemer ook neemt, ze moeten zich nog steeds bewust zijn van de verschillen tussen woningbouw en commerciële bouw.

Oplevering en eindinspectie

Nu de bouw bijna klaar is, moet de aannemer ervoor zorgen dat het goed gebeurt. Dit wordt meestal gedaan door een aannemer in te huren voor een inspectie van het werk. In Ontario, Canada, is de inspectie wettelijk verplicht, en het is de verantwoordelijkheid van de aannemer om een inspecteur in te huren. De inspecteur neemt het werk door en controleert of het correct is uitgevoerd en of gevaarlijke materialen correct zijn geïnstalleerd. De inspectie is de laatste controle van het werk voordat de aannemer het pand in bezit kan nemen.