Schokbehandeling

Vrouwelijke patiënt geschokt door nieuws kijken naar radioloog met röntgenfoto​​​ foto

Shock Wave Therapie, bekend onder de naam Dyshese, is een alternatieve pijnbestrijdingstechniek. Het helpt om de neurovasculaire, zenuw- en weefselsystemen in het lichaam te stimuleren. Het oorspronkelijke concept werd rond 400 v. Chr. geformuleerd door de Griekse arts Hippocrates, die tarwemeel en water gebruikte als deze twee natuurlijke materialen die, wanneer ze worden gemengd, een deeg vormen. Het wordt sindsdien gebruikt, hoewel het bijna 250 jaar duurde voordat iemand de stippen verbond die begonnen met het meel en water.

Hoe werkt Dyshese?

Voor degenen die geen medische achtergrond hebben, of niet geïnteresseerd zijn in het slikken van een pil, is Dyshesis vergelijkbaar met acupunctuur in die zin dat het een niet-invasief, medicijnvrij, holistisch behandelingsproces is dat helpt om traditioneel ongemakkelijke symptomen los te laten.

Omdat pillen of crèmes de symptomen niet effectief kunnen behandelen, moeten ze in het lichaam worden toegediend op een manier die de lichaamseigen mechanismen voor eliminatie nabootst. Nasale spoeling, toepassing van warme kompressen en massagetherapie zijn allemaal voorbeelden van hoe dit kan worden bereikt. In het geval van de kuiten betekent dit dat de enkel in een absorberende wikkel moet worden gewikkeld en dat de enkel gedurende ongeveer 20 minuten diep in een koud bad moet worden ondergedompeld. Er zijn ook eenvoudige rekoefeningen die voor de kuit kunnen worden gedaan om de kuitspier functioneel te houden zonder het gebruik van pillen.

Wat zijn de risico’s?

Deze behandeling heeft in de medische wereld soms tot bezorgdheid geleid. Het kan het verloop van de behandeling van vingernagelproblemen bemoeilijken. Onthoud, er zijn twee kanten aan dit. Niet alleen is Dyshesis een niet-invasieve procedure, maar het is ook volkomen veilig voor die zeldzame patiënten die in staat zijn om een volledig revalidatieprogramma te volgen. Aan de andere kant zijn de risico’s van de behandeling van vingernagelproblemen veel lager met een succespercentage van rond de 90 procent. Praten met uw arts over de risico’s die u loopt is dus niet alleen een slimme beslissing, maar het kan u ook helpen te bepalen of u al dan niet de juiste beslissing hebt genomen om uw nagel uit uw leven te verwijderen.

Dat is niet altijd het geval. Om redenen die niet helemaal worden begrepen, kunnen de vingernagels van sommige mensen op een egoïstische manier teruggroeien, soms met pijn en andere onaangename problemen tot gevolg. De ernstigste gevallen hiervan ontwikkelen zich later tot onychonomische complicaties die behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. Daarom wordt de beslissing om een Dyshesis behandeling te ondergaan voor velen een prioriteit. Als de complicaties meevallen, kan het natuurlijk tijd zijn om met uw arts te praten over een eventuele wijziging van uw behandelplan.

Zijn er nadelen aan een Dyshesis behandeling?

Ja, er zijn enkele nadelen aan het volgen van deze route. Helaas kan het vrij duur zijn. Capsules kosten u ongeveer $500, wat voor veel mensen geen betaalbare uitgave is. Er zijn momenten geweest dat de kosten van de therapie hoger waren dan de potentiële winst, maar sommige podologen hebben hard gewerkt om deze kosten onder controle te houden.

Het andere grote nadeel van deze behandeling is de mogelijkheid dat ze een zekere mate van littekenvorming veroorzaakt. Dit is niet altijd het geval, maar het is zeker de moeite waard om dit te weten voordat u het programma gaat volgen.

Wat moet u doen als u een Dyshese behandeling overweegt?

Dat is een goede vraag. Vergroot uw kansen op de juiste behandeling door grondig onderzoek te doen voordat u een beslissing neemt. Door dat te doen, komt u erachter of deze aanpak wel of niet geschikt is voor u. U zult ook hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste podotherapeut voor uw behandeling, aangezien sommige artsen u behulpzaam zullen zijn bij het begeleiden van het proces. Op die manier kun je kwalitatief goede en hopelijk effectieve zorg krijgen.