Hoe koopt u de juiste quiltstoffen voor uw naaiproject?

Quiltstoffen kopen

De juiste quiltstoffen kopen is een van de belangrijkste beslissingen bij het ontwerpen van uw eigen naaiprojecten. Het vinden van de juiste stoffen voor uw project helpt u niet alleen het maximale uit uw stoffenbudget te halen; het kan ook een grote invloed hebben op hoe uw quiltproject uitpakt. Bij het kopen van quiltstoffen zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Niet alle patronen, dessins en kleuren van quiltstoffen gaan goed samen. Zelfs als twee patronen er samen met één stof geweldig uitzien, kunnen ze ernstig botsen met andere complementaire patronen en tinten. Deze factoren houden niet alleen rekening met de visuele aantrekkingskracht van een quilt, maar ook met het gebruiksgemak en de slijtvastheid.

Visuele aantrekkingskracht

Bij de visuele aantrekkingskracht van een quiltstof gaat het niet alleen om het uiterlijk van de stof, maar ook om het rendement. Houd bij het kiezen van een quiltstof rekening met de manier waarop de stof het oog zal aanspreken. Is de stof levendig genoeg om de aandacht van het beoogde publiek te trekken? Heeft de stof ook de juiste textuur om het quiltontwerp te complimenteren? Neemt de stof de gewenste hoeveelheid kleurstoffen op zonder zo uit te lopen dat hij onbruikbaar wordt? Als u niet zeker bent van de visuele aantrekkingskracht van een bepaalde quiltstof, test deze dan uit op een proeflapje van uw quilt.

Let bij het kiezen van de juiste quiltstof voor uw project ook op het quiltontwerp. Als u een quilt in blokken maakt, kies dan een quiltstof die geschikt is voor het soort quilten dat u wilt doen. Als u uit de vrije hand gaat quilten, zelfs als de quiltstof zeer geschikt is voor traditioneel quilten, kunt u beter een andere stof kiezen voor uw quiltproject uit de vrije hand.

Gebruiksgemak en schuurbestendigheid

Afhankelijk van de stijl van naaien die u waarschijnlijk gaat doen, zoekt u uit welke stoffen het meest geschikt zijn voor het project. U kunt bijvoorbeeld een lichte stof kiezen voor een machinaal gequilt project, terwijl een slijtvaste stof het beste werkt voor handquilten. Slijtvastheid is ook belangrijk bij het kiezen van uw quiltstoffen. Bepaal wat voor soort quiltwerk u gaat doen en wat voor soort stof u gaat gebruiken. Wordt het quilten delicaat, of juist ruw? Als u bijvoorbeeld een quilt maakt waarbij de quiltsteken meer opvallen en zwaarder zijn, kunt u beter een ruigere quiltstof kiezen. Als de quiltsteken delicater zijn, kunt u beter een lichtere stof kiezen.

Prints combineren

Het is u misschien opgevallen dat de meeste quiltpatronen en -ontwerpen bestaan uit twee of meer verschillende prints. Dat komt omdat prints goed bij elkaar passen en elkaar versterken. Als u een quilt wilt maken met een meer verfijnde uitstraling, kunt u kiezen voor een meer verfijnde quiltstof. Op die manier maakt een meer verfijnde quiltstof ook een meer verfijnde quilt. Een goede manier om uw quiltstof visueel aantrekkelijker te maken is het gebruik van prints die elkaar aanvullen. Als u een quilt maakt met een meer eigentijdse uitstraling, kunt u kiezen voor een meer eigentijdse quiltstof. Zo kunt u een meer eigentijdse quiltstof ook gebruiken voor een meer eigentijdse quilt.

Laatste gedachten

Bij het kopen van de juiste quiltstof is de eerste stap te beslissen wat voor soort quiltwerk u gaat doen. Als u een quilt maakt met traditioneel quilten, kunt u het beste een traditionele quiltstof kiezen. Als u een quilt maakt met quilten uit de vrije hand, kunt u beter een lichtgewicht machinequiltstof kiezen. Zoek vervolgens uit wat voor soort quiltpatroon u wilt gebruiken. Het is misschien een verrassing, maar er zijn meerdere soorten quiltpatronen. Visuele aantrekkingskracht, gebruiksgemak en slijtvastheid zijn allemaal factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw quiltstoffen. Kies twee of meer stoffen die elkaar visueel en qua gebruiksgemak aanvullen.

Dit zijn slechts enkele tips voor het kiezen van de juiste quiltstoffen. U kunt ook door de stoffen bladeren die in elke quiltstoffenwinkel verkrijgbaar zijn om ideeën op te doen over welke stoffen mooi zouden staan bij uw quiltproject. Tenslotte, als u uw opties bekijkt, vergeet dan niet de visuele aantrekkingskracht van uw quiltproject in gedachten te houden.