Het geheim van een perfecte gezondheid

Gratis stockfoto met activewear, bijpassen, concentreren

Wat weet jij over je lichaam dat je niet zou weten als je een artikel zou lezen dat door een twaalfjarige is geschreven? Beschouw dat als een compliment! Voor velen van ons is ons lichaam niet meer te repareren, maar zelfs als we in perfecte gezondheid rond zouden zwoegen, zou er nog iets ontbreken. We gebruiken ons lichaam niet tot het uiterste omdat we het niet de zorg en aandacht geven die het verdient.

Jarenlang heb ik mensen geadviseerd om het heft in eigen handen te nemen, te onderzoeken, uit te dagen en zo goed mogelijk voor hun lichaam te zorgen. Ondanks de weerstand van ingesleten gewoonten en culturele eigenaardigheden, in een listig maar goed bedoeld streven naar een perfecte gezondheid, hebben mensen het toch opgepakt om zichzelf in een ander licht te zien. De relatie van mensen met hun lichaam wordt niet langer gezien als slechts eendimensionaal. In dit besef nemen zij een actieve rol op zich in hun eigen verbeterde gezondheid.

Er wordt vaak gedacht dat gezondheid tot op zekere hoogte onder een persoon ligt. We noemen deze toestand ziekte. Deze ziekte kan een hardnekkig symptoom zijn of een reactie op een vervelende levensstijl of een gevolg van onzorgvuldige keuzes.

Ik heb veel mensen gezien die zich naar de dokter haastten voor een pijn waarvan ze zeker wisten dat ze een blindedarmontsteking hadden. Vaak komen ze opgelucht naar buiten, maar hun pijn had ook door andere dingen kunnen komen en niet door een blindedarmontsteking. Als u pijn voelt die u niet onder controle hebt, ga dan grondig te werk en laat het grondig onderzoeken. Als blijkt dat er niets mis is met u, kan het zijn dat u lijdt aan een gedeeltelijke.

De waarheid is dat symptomen aanwijzingen zijn die u laten zien dat er iets mis met u is. Als u niet de moeite kunt nemen om een arts te bezoeken, vraag het dan op zijn minst aan een vriend of familielid die u misschien in de juiste richting kan wijzen.

Net als elk ander hulpmiddel moet u voorzichtig zijn en alle diagnoses zorgvuldig bestuderen. Anderen kunnen misschien iets bevestigen dat een totale verrassing kan blijken te zijn. Wees niet bang om vragen te stellen of aanvullend onderzoek te doen om uw diagnose te verifiëren.

Met een verhoogd cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk kunt u reden hebben om bezorgd te zijn. Leer hoe u deze waarden binnen het juiste bereik kunt houden. In de meeste gevallen is er hulp voor de meeste mensen.

Vergeet niet dat uw gewicht een overweging is en niet mag worden genegeerd. Verlies de extra kilo’s als u ouder wordt. U zult zich dan gemakkelijker kunnen bewegen en u beter voelen. Overleg met uw arts voordat u een drastisch dieet of programma begint.

Calcium en magnesium worden beschouwd als “essentieel” voor uw gezondheid. Vraag uw arts voordat u supplementen van een van beide gaat gebruiken. Ze zijn niet alleen nodig voor een goede groei en ontwikkeling, maar ze helpen ook bij het reguleren van uw stofwisseling en immuunsysteem. Vraag uw arts hoeveel u per dag moet innemen om de voedingsstoffen te krijgen die uw botten en lichaam nodig hebben.

Geef uw vermoeide spieren rust. Begin met een goede fysieke training, zoals een wandeling of een partijtje golf. U zult de voordelen de volgende dag voelen.

De dreiging van de zwaartekracht trekt het meeste gewicht aan en de meeste gewichtstoename vindt plaats op momenten van verzadiging. Eet voldoende vocht en u zult merken dat u minder geneigd zult zijn uw adem in te houden terwijl u de trap oploopt.

Er wordt gezegd dat je moet genieten van de dingen die je doet. Dit betekent dat u uw levensstijl niet aan strenge beperkingen moet onderwerpen en uzelf niet moet uithongeren van de dingen waar u naar verlangt. Uw calorie-inname beperken is niet alleen frustrerend voor uw smaakpapillen, maar beperkt ook uw rol in de maatschappij en uw vermogen om waarde te geven aan uw gezin.

Net zoals er chemicaliën in producten worden gestopt om ze smakelijker te maken, worden er soortgelijke ingrediënten in je lichaam gestopt om je minder bestand te maken tegen lijden of om het verouderingsproces te versnellen.

Voordat je te streng wordt, zorg ervoor dat je nog steeds plezier hebt. Blijf altijd positief en vergeet niet dat je gezondheid niet alleen maar een weerspiegeling is van de persoon in je lichaam. Voel je trots op alles wat je doet, ongeacht je leeftijd.

Kijk ook eens naar…

Tips van fitnessexperts

Zie waarom lezers van Opinionated u eerder zullen aanbevelen om te slagen. Krijg toegang tot hulpmiddelen en informatie waarmee u uw eigen levensstijl kunt beoordelen en uw gezondheid kunt verbeteren.

U bent wat u uzelf toestaat te worden. Gebruik de geheimen van anderen om de kwaliteit van uw leven te verbeteren.

Rage Quit is een revolutionair, openhartig, en vaak controversieel trainingsprogramma. Vele beroemdheden en professionele atleten zweren erbij.

Als je alle gebruikelijke afslanktechnieken hebt geprobeerd maar nog steeds niet tevreden bent over je gezondheid, is de kans groot dat je op weg bent naar R quarantaine.

Blijf uit de buurt van mensen die niet goed voor zichzelf zorgen. Beoordeel je vrienden, familie en collega’s analytisch om er zeker van te zijn dat ze doen wat het beste is voor hun gezondheid en geluk.

Wees nog kritischer op je plannen als je meer gezondheidsproblemen lijkt te hebben of minder succes met een geplande levensstijl.